Norsk viltkjøt er ein unik ressurs, men nyttar vi den godt nok?
Prosjekta «Barrierer og suksesskriterier for norske gårds- og viltslakterier» og «Meir viltkjøt Vestland» har sett fokus på potensialet for å auke verdiskapinga frå viltkjøtressursane. Prosjekta har avdekka fleire flaskehalsar for å utvikle ei næringa basert på viltressursane, men dokumenterer også mange moglegheiter for å lage verdikjeder og skape meirverdiar. I dette webinaret presenterer vi resultat frå ei nasjonal og ei regional (Vestland) undersøking blant aktørane i viltkjøtnæringa. Vi presenterer næringsaktørar som lever av viltkjøt, og vi vil gje tips om korleis ta i bruk viltkjøtet for å skape rike matopplevingar. Ein kan sjølv velje om ein vil sjå eitt eller fleire av webinara. Påmeldingsfrist 20. november!
Det er lagt opp til tre webinarbolkar:
Webinar 1: 08:30-10:00
Tittel: Status for viltkjøtnæringa i Norge og i Vestland
Presentasjonar:
Status for viltkjøtt i Norge, AgriAnalyse v/ Hilde Lyby Wærp
Hjorteressursen i Vestland, Bondelaget v/Merete Støfring
Viltkjøt i Vestland og potensiale for næringsutvikling, Norsk Hjortesenter v/Jon Anders Stavang
Webinar 2: 1030-1200
Tittel: Næringsverksemd basert på hjort
Presentasjonar:
Viltslakteri – utfordringar og moglegheiter, v/Kjell Kristian Carlsen
Jakt og jaktutleige – Bonde og Småbrukarlaget v/Nina Gjelsvik
Oppdrett: – Norsk Hjorteavlsforeining v/Mette Hågensen
Omsetning og bruk av viltkjøt i eiga bedrift. v/kjøkkensjef Thomas Smådal
Webinar 3: 1300-1430
Tittel: Viltkjøt som utgangspunkt for rike matopplevingar
Presentasjonar:
Jegeren sitt ansvar for å ta vare på kjøtet etter felling. NJFF v/Eivind Lurås
Ernæring – vilt, sunt og berekraftig?
Uendelege moglegheiter – inspirasjon til gourmetmat i friluft. NJFF v/Anine Gutubakken Byles