Kurs i slakting av hjortevilt.

På kursene blir det gitt undervisning i ulike teknikker ut fra hvor jegeren feller hjorteviltet – foto (c) Egill J. Danielsen.

Formålet med kurset er å øke den enkelte kursdeltager sine kunnskaper om slaktig av hjortevilt. Det blir en gjennomgang av ulike slakteteknikker med sterkt forkus på betydningen av hygiene. Videre å øke bevissthet rundt forvaltning av hjort som ressurs. Kursopplegget kan varieres frå gruppe til gruppe avhengig av ønske, erfaring og kunnskapsnivå.

Sentrale emner: Hjortens liv fra «vogge til grav» (fødsel, vekst, reproduksjon, atferd, demografi m.m.), jegeren som forvalter, verdiskaping i landbruket, håndtering av slakt, ulike slakteteknikker og forståelse av hygiene vil bli vektlagt.

Målgruppe: Alle som ønsker å lære mer om hjorten, hjortevilt generelt, jakt og forvaltning av hjorteviltet og praktisk håndtering av en verdifull kjøttressurs. Passer for gutter og jenter i alle aldre.

Kontakt oss: Telefon 57 75 21 80 eller hjort@hjortesenteret.no

Kursbetingelser: Våre kursbetingelser finner du her.

Påmelding: Sjekk oversikt alle våre kurs og arrangementer.

Tidspunkt: Kurset kan arrangeres hele året.
Sted: Svanøy (Florø), Knarvik (Bergen), samt andre plasser på bestilling.
Varighet: Dagskurs eller tredagerskurs (fredag til søndag)

Nettbutikk: Salg av kniver, kjøttsag, trederør og -nett, vakuummaskiner, bøker, kjøttkverner, kniver og pølsetarm med mer.

Noen av våre filmer med blant annet slakting og partering kan du se er.