Potensialet for å øke verdiskapingen i viltkjøttnæringen er stort. En dobling av volumet viltkjøtt i det profesjonelle markedet og flere arbeidsplasser i distriktene er mulig dersom forholdene legges til rette, er noen av konklusjonene fra forprosjektet «Mer viltkjøtt» i regi av Norsk Hjortesenter. – Vi er styrket i troen på at det er store muligheter […]
VILTWEBINARET ER EIT SAMARBEID mellom Norges Jeger- og Fiskerforbund Sogn og Fjordane, Vestland Bondelag og Stiftelsen Norsk Hjortesenter. Det setter fokus på aktuelle tema om hjortevilt, småvilt og rovvilt. Målet er å skape en digital arena for den kommunale viltforvaltninga, grunneiere, jegere og ellers alle med interesse for vilt og viltforvaltning. Programmet baserer seg på det […]
Hjortekjøtt er populært som aldri før, og nå har du mulighet til å sette hjort på menyen også i jula. Kanskje den perfekte julegaven til noen du bryr deg om, og som du synes det er kjekt å lage mat sammen med? Vi har hele hjortelår på lager og de veier fra 5 til 10 […]
Truls Svendsen overrasket med «Hjort tartar» og Eyvind Hellstrøm overbeviste med en «Whisky-pepperhjort med rotgrønnsaker» i TV2-programmet «Truls á la Hellstrøm» fra Svanøy. Både mesterkokken og «lærlingen» fikk skryt fra en entusiastisk jury for hjorterettene du finner oppskriften til nederst i artikkelen. TV2-suksessen «Truls á la Hellstrøm» var i høst på besøk på Svanøy. 1. […]
– Skal viltnæringa ta sin rettmessige posisjon i markedet, så er økt kompetanse, innovasjon, digitalisering og logistikk viktige nøkkelord sammen med bedre samhandling i næringen og på tvers av næringer. Dette var hovedbudskapet til ordfører i Kinn, Ola Teigen, da han åpnet den digitale workshopen «Mer viltkjøtt» fra Stiftelsen Norsk Hjortesenters lokaler på Svanøy sist […]
Det er sunt, det er godt og det er bærekraftig, etterspørselen er økende og verdiskapingspotensialet stort. Norsk viltkjøtt er «midt i blinken» for kvalitetsbevisste forbrukere, men det er mange feller fra skogen til matbordet som begrenser tilgangen og hindrer at viltkjøttets store verdier blir utløst. Forprosjektet «Mer viltkjøtt» – som er finansiert av Innovasjon Norge […]
Det er mange ulike oppfatninger om hjorteforvaltning. Kanskje minst like mange som det finnes jegere og rettshavere. Og det er derfor mange ulike tilnærminger til det å skulle forvalte en hjortebestand. Det viktigste er likevel kunnskap om bestanden og å sette klare mål for hva en ønsker å oppnå. Samt å ta høyde for naturlige […]
At landskap endrer seg raskt er ikke alltid lett å innse, men den betydelige gjengroing som pågår her i landet er et godt eksempel på slike endringer. Jeg husker alle geitene over fjellet fra Røldal til Haukeliseter da jeg var på ferie sammen med mine foreldre på 1960 tallet. I dag er store deler av […]
Viltseminar 2021 arrangeres i Florø fredag 12. og lørdag 13. mars 2021! Alle som var påmeldt Viltseminar 2020, som ble utsatt på grunn av Corona, er påmeldt Viltseminar 2021. Dersom dato ikke passer vennligst ta kontakt med Johan Trygve Solheim på epost Situasjonen som oppstod ble vanskelig for oss alle, og vi håpet lenge det […]
Viltseminar 2020 i Florø 13. og 14. mars blir utsatt på grunn av Corona! Seminaret vil bli arrangert når forholdene normaliserer seg, men vi kan foreløpig ikke si noen dato. Mer informasjon kommer asap! Ta kontakt med Magnus Frøyen på telefon 90145316 eller epost om du lurer på noe.