– Antall hjort som felles skal bestemmes av kvotene og ikke av om jakttiden er kort eller lang, mener daglig leder ved Norsk Hjortesenter, Johan Trygve Solheim. Han ønsker de nye jakttidsforskriftene velkommen, men presiserer at den økte friheten stiller krav til disiplin både hos kommuner, grunneiere og jegere. Les hans kommentar:
Bli autorisert feltkontrollør på dagskurs med Norsk Hjortesenter på Campus Fosshaugane i Sogndal fredag 20. april. – Det vert fokus på grundigheit, hygiene og høg kvalitet. Dette er eit teorikurs, men det vert og lagt opp til praktisk organkontroll. Foredragshaldarar kjem frå Mattilsynet og Hjortesenteret, fortel FoU-leiar Stein Joar Hegland.
Jarleif Amundsen er 41 år og helt fersk jeger. Han har ennå ikke skutt sitt første vilt – og har aldri berørt en død hjort. Derfor er han spent – og litt nervøs – når han tar mot til seg og reiser på slaktekurs hos Norsk Hjortesenter på Svanøy. – Jeg trodde jeg skulle møte […]
Forskings- og utviklingsleiaren ved Norsk Hjortesenter er ikkje nådig mot Nasjonal Transportplan (NTP) som vart lagt fram i dag. Han etterlyser fokus på etikk, dyrevelferd og trafikksikkerhet for dei stadig fleire hjortevilta som vert påkøyrd i trafikken: – Burde ikkje problemet med abrupt trafikkdød for 7000 hjortevilt i året fått merksemd i Nasjonal Transportplan? spør […]
Det første kurset med Magnhild Dyrdal er nå fulltegnet og det blir nytt kurs allerede lørdag 14. april. Så her er det bare å hive seg rundt og melde seg på for å lære å lage spekepølse på den gamle måten. – Spekesmaken trenger tid for å utvikle seg, sier Magnhild. I […]
Skanken regnes for å være det seigeste kjøttet på låret til hjorten. Den er full av bindevev som må brytes ned for at den skal bli tyggbar. Men det er absolutt mulig å få dette til – og vel verd å prøve. For resultatet blir særdeles smakfullt. Her får du lære en metode som gjør […]
Ny hjorteviltforskrift i kraft frå 15. februar. Meir ansvar til kommunane. – Den største endringa vert at kommunane no må lage målesettinger for forvaltninga. Så langt har kommunane vore for lite engasjerte i dette og overlete det for mykje til rettshavarane, seier seniorrådgiver Erik Lund i Direktoratet for naturforvaltning (DN).
Magnhild Dyrdal er kjent for å lage spekepølse på gamlemåten. I motsetning til industrien bruker hun langsom melkesyregjæring av kjøttet. – Spekesmaken trenger tid for å utvikle seg, sier hun. 26. oktober 2012 inviterer Norsk Hjortesenter igjen til pølsekurs med Magnhild i Alver Hjort sine lokaler utenfor Knarvik.
Bli autorisert feltkontrollør på dagskurs med Norsk Hjortesenter på Flesland fredag 23. mars. – Det vert fokus på grundigheit og høg kvalitet. Foredragshaldarar kjem frå Mattilsynet og Hjortesenteret, fortel dagleg leiar Johan Trygve Solheim.
HJORT I VEST: I to heile dagar vil Clarion Bergen Airport hotel være sterkt prega av Vestlandets storvilt; hjorten. I samarbeid med Norsk Hjortesenter inviterer nemleg Fylkesmannen og Fylkeskommunen i Hordaland 23.-24. mars til storseminar om hjorten – blant annet hvordan bruke den som næringsgrunnlag.