Hjort 2013 ble to dager med mye faglig inspirasjon og mange diskusjoner om forvaltning av vårt nest største hjortevilt. Her finner du foredragene etter seminaret.
Ny anbefaling fra Mattilsynet: – Løsningen på problemet er i prinsippet enkel, sier Johan Trygve Solheim ved Norsk Hjortesenter. – Blyfri ammunisjon gjør dette til et ikke-tema.
«Problemet i dagens forvaltning er at det er fellingstala og vårteljingar som har vore styrande for forvaltninga av viltressursen, medan sett hjort-tala berre har vore eit supplement.» Les kronikken:
MYK OG AROMATISK: Virkelig god spekeskinke bør ha lavt saltinnhold og lang modning. Dette er fra gris (sau til venstre), men også hjortelår kan gi mykt og smakfullt spekekjøtt. (Foto: Egill J. Danielsen) – Jeg ble litt satt ut da jeg smakte den. Magnhilds spekeskinke smaker nesten som parmaskinke. Jeg trodde ikke noen i Norge […]
GAMMEL METODE: Magnhild Dyrdal har lenge vært et yndet navn blant spekepølseelskere. Interessen har bare gått én vei de siste årene; rett oppover. Magnhild sliter med å levere nok pølser. FOTO: EGILL J. DANIELSENLær å lage spekepølse etter gammel metode – med Magnhild Dyrdal. Norsk Hjortesenter arrangerer kurs i spekepølseproduksjon etter en metode som var vanlig […]
Forsøksdyrutvalget vender tommelen ned, men aktørene anker vedtaket.
Har jaktpiler samme effekt som riflekuler når vilt skal felles under jakt? Det ønsker Direktoratet for naturforvaltning (DN) å se nærmere på. Til høsten skal vitenskapelig forsøk med buejakt gjennomføres ved Norsk Hjortesenter på Svanøy.
Men sein vår kan ha gitt større problemer enn langvarig kulde, mener daglig leder ved Norsk Hjortesenter, Johan Trygve Solheim.
Grunneierorganisasjonene ønsker å ta i bruk den nye kunnskapen om hjortens arealbruk ved å gi bestandsplanleggingen mer naturlig avgrensning enn kommune- og valdgrenser. Det fører til nye kart over hjortebestandene på Vestlandet.
MATKULTURFESTIVALEN I EIDFJORD: Lær å lage spekepølse etter gammel metode. 4. oktober inviterer Hardanger Matkulturfestival og Norsk Hjortesenter til pølsekurs med Magnhild Dyrdal og Egill J. Danielsen i Eidfjord.