Stor mulighet til å fremme hjortevilt i Bocuse d’Or 2022

Bocuse d’Or Europa har satt hjortevilt på menyen i den prestisjefylte konkurransen i Budapest 22. mars. Dette gir norske viltkjøttprodusenter en unik mulighet til å vise at en gjennom samarbeid er i stand til å skape stabile leveranser av høy kvalitet til restaurantbransjen.

Norge stiller med kandidaten Filip August Bendi som leder for Team Norway. Han ble kåret til Årets kokk 2021, har tung internasjonal gastronomisk bakgrunn og jobber til daglig som ledende kokk og kreativ utvikler ved Thon Hotel Bristol i Oslo. Han har med seg et svært kompetent team med Årets unge kokk 2019, Aleksander Løkkeberg Vartdal (tidligere Statholdergaarden, Happolati og Centropa m fl), som koordinator. Trener for laget er Christopher W Davidsen, sølvvinner i Bocuse d’Or 2017 og leder for Michelin-restauranten Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim.

Arne Sørvig i Stiftelsen Norsk Gastronomi (Bocuse d’Or Norge) har i etterkant av prosjektet «Mer viltkjøtt» vært i dialog med Norsk Hjortesenter for å vurdere mulighetene for at hjortenæringen kan bidra til å sikre norske råvarer til det norske laget.

I tillegg er kjøkkensjef Niklas Johnsen ved Thon Hotel Bristol valgt som coach for Estland sitt lag til Bocuse d’Or. De blir sammen med 18 andre nasjoner Norges konkurrenter, men i samråd med Arne Sørvig i Stiftelsen Norsk Gastronomi ønsker vi også å bistå det estiske laget med råvarer om vi kan klare det.

Norsk Hjortesenter mener dette er en unik sjanse til å vise at norske viltkjøttprodusenter kan samarbeide, og at næringen er i stand til å skape stabile leveranser av høy kvalitet til bransjen. Kokkene som er knyttet til det norske teamet er nøkkelpersoner ved flere norske topprestauranter, så dette er en sjelden positiv mulighet for en samlet næring til å fremme norsk hjortevilt på en arena en aldri tidligere har hatt anledning til å vise seg frem.

Selv om det mest sannsynlig er kalv av dåhjort (finnes ikke i vill tilstand i Norge) som vil bli benyttet til å konkurrere med under Bocuse d’Or Europa i Budapest, så kan hjortekalver brukes til selve treningen frem mot konkurransen. Og det er i første rekke her hjorteviltnæringen kan vise at de gjennom samarbeid er i stand til å levere førsteklasses råvarer til de norske og estiske kokkehåpene.

Ring eller send oss gjerne en epost for mer informasjon.

Forsidefoto Jo Stenersen