Med hjerte for hjorten

NRK skiver i en pressemelding at «Med hjerte for hjorten» er en film om et menneske som har viet nesten hele livet sitt til hjorten. Johan Trygve Solheim har levd et tett og nært samliv med hjorten, ett av de mest skye dyrene vi har i Norge,  – både som fotograf, jeger, hjortefarmer og formidler.

Filmen kan du se på NRK 1 torsdag 11. september kl 2015.
JohanTrygveSolheimN -EK2P7110 web 690 x 460
Johan Trygve Solheim sammen med den eldste kolla på gården Rikki. Foto Krister Seljeset, Norsk Hjortesenter

NRK skriver videre at det var ved en tilfeldighet at Johan Trygve kom til Svanøy i Sogn og Fjordane.  I de snart 20 årene som har gått har det stort sett dreid seg om en ting i livet hans, hjorten.  Dette har blitt som en døgnaktivitet året rundt.  Og forholdet til hjorten på Svanøy, både de ville og de tamme, er helt unikt. 

Noen av de tamme hjortene  innenfor gjerdene til det gamle godset  fra 1700-tallet, har han svært nære forhold til.  Den eldste av dem, Rikki, er 21 år og har fulgt Johan Trygve hele sitt liv. 

Han er også opptatt av hjortene som lever andre steder i Norge og ellers i verden.  Flere ganger i året reiser han utenlands  for å skaffe seg mer kunnskap om hjorten , både som fotograf og for å lære hvordan hjortekjøtt brukes i andre land.

Hvordan kan en som er jeger og som liker å tilberede hjortekjøtt til gourmetmat, samtidig ha et slikt nært forhold til dyr som Johan Trygve?

Historien om Johan Trygve blir fortalt gjennom en års-syklus på det gamle godset på Svanøy.
 
NRK1 torsdag 11. september kl 2015.

Produsent Corax Film, Magne Sleire:     tlf 90186420

Redaktør NRK, Oddbjørn Rosnes:         tlf  47815458

Før kveld på Svanøy

Onsdag 10. september blir det før kveld premiere på Svanøy for inviterte gjester fra nær og fjern. Sjekk hjortesenteret sine facebooksider!

Se også omtale i lokalavisa Firdaposten.