Påmelding Hjort 2014

«HJORT TIL TUSEN» FOR 15. ÅR PÅ RAD: – I år vil vi belyse to hovedtemaer grundig; nemlig arealbrukskonflikter samt næringsutvikling rundt hjorten som naturressurs, opplyser viltforvaltningsansvarlig ved Norsk Hjortesenter, Magnus Frøyen.

Han venter mange deltagere til årets seminar og påmelding til seminaret skjer nå. Klikk i bildet til venstre for å gå rett til påmelding eller klikk «les meir»! Hjort 2013 workshop fotoEJDWORKSHOP: Bildet er fra gruppearbeid under Hjort 2013 på Flesland. (Foto: Egill J. Danielsen)

– I år vil vi belyse to hovedtemaer grundig; nemlig arealbrukskonflikter samt næringsutvikling rundt hjorten som naturressurs, opplyser viltforvaltningssansvarlig ved Norsk Hjortesenter, Magnus Frøyen.

Frøyen utdyper at disse to temaene står i en viss kontrast til hverandre og illustrerer spennvidden i hjorteforvaltningen:

– Dette er spennende tema, også fordi disse to hovedtemaene illustrerer motsetningene som hjorteforvaltningen har å stri med. Å belyse dette på ein god måte er svært viktig, mener Frøyen.
 
Hjort 2014 føyer seg inn i rekken av til sammen 15 nasjonale hjorteseminarer arrangert av Norsk Hjortesenter siden 1999. I fjor ble seminaret flyttet fra Florø til Bergen og Flesland som med sine mange flyruter gjør det mer geografisk tilgjengelig. Også i år blir seminaret arrangert i Vestlandets hovedstad, like før hjortejakten tar til, 27.-28. august.

Meld deg på Hjort 2014!

Frøyen opplyser at hver av de to dagene under seminaret får sitt eget hovedtema, og den første dagen er viet arealbrukskonflikter:

Løsningsorientert rundt hjorten
– På samfunnsnivå er arealbrukskonflikter den største begrensningen for hvor mye hjort vi kan ha i Norge. Hjorten behøver plass og den trenger seg på. Både i landbruket, trafikken og i hagene i byene blir interessekonflikter mellom mennesket og hjorten synlige.

En rekke foredragsholdere er invitert til å dele den mest oppdaterte kunnskapen om arealbrukskonflikter, og undertemaer som for eksempel viltet sin bruk av landskapet relatert til offentligplanlegging og påkjørsler i trafikken.

Nyskapning og produktmangfold 
Dag to under Hjort 2014 vil bli viet næringsutvikling rundt hjorten og hjortekjøttet som matressurs. Her vil fyrtårnet «Nyskapning og produktmangfold» fra den nasjonale hjorteviltstrategien danne bakteppe. Jaktutleie og samarbeid mellom rettighetshavere og andre aktører er aktuelle tema. Og ikke minst: betydningen av god kjøttbehandling, slik at flere kan få oppleve den norske hjortens naturgitte og unike kvaliteter på tallerkenen. 

– Hjortekjøttets smak er et viktig tema for oss på Norsk Hjortesenter og dette vil også bli lagt vekt på under dag to i Bergen. 

Påmelding kan skje nå!
Frøyen forventer mange deltagere til årets seminar og det er viktig at de som ønsker å delta melder seg på nå og like før seminaret. Det er viktig for at vi skal sikre nok hotelrom ved Thon Hotel Bergen Airport. 

Meld deg på Hjort 2014!

– Ifølge tilbakemeldinger fra tidligere deltakere ved våre hjorteseminarer «Hjort til tusen» har innholdet vært faglig nyttig, og samlingen gitt en god opplevelse. Slik vil vi også at det skal være i år. Mer informasjon følger i tiden fremover, nå vet du tid og sted og kan allerede krysse dagene av i kalenderen og melde deg på allerede nå, oppfordrer han.