Opplev to dager på Norsk Hjortesenter og Svanøy Hovedgård sammen med Magnhild Dyrdal og de ansatte på Hjortesenteret.
– Du vil lære å lage spekepølser etter gammel metode, slik det var vanlig på Vestlandet før krigen, forteller informasjonsleder Egill J. Danielsen
BERØMT SPEKEMAT: Magnhild Dyrdal vil gi deg sin grundigste opplæring i løpet av to spennende dager på Norsk Hjortesenter og Svanøy Hovedgård. FOTO: EGILL J. DANIELSEN
Opplev to dager på Norsk Hjortesenter og Svanøy Hovedgård sammen med Magnhild Dyrdal og de ansatte på Hjortesenteret.
– Her blir mulighet til å dykke dypere i spekepølsetematikken enn vi rekker på dagskursene vi arrangerer, sier informasjonsleder Egill J. Danielsen.
23.-25. august kan du delta på dybdekurs i spekepølseproduksjon på gamlemåten. Norsk Hjortesenter inviterer til todagerskurs med Magnhild Dyrdal som kursholder, sammen med Johan Trygve Solheim, Egill J. Danielsen og de øvrige pølseentusiastene ved Norsk Hjortesenter.
Teori og praksis
Kurset startermed teoriundervisning før vi nyter en bedre middag i Svanøy Hovedgårds rustikke atmosfære fra 17- og 1800-tallet. Neste dag er i sin helhet viet den praktiske delen av kurset, med fokus på elting av pølsedeig for modning, samt stapping av pølser. Dag tre fokuserer vi på røykeprosessen og spekeprosessen, samt informasjon om produksjon av pølser for salg.
I løpet av kurset vil alle deltakere vil få rikelig anledning til å øve inn stappeteknikken, og dessuten mulighet til å prøve forskjellige typer pølsestappere og annet utstyr.
Elektronisk påmelding til spekepølsekurset her!
Ved spørsmål, kontakt informasjonsansvarlig ved Norsk Hjortesenter, Egill J. Danielsen
på tlf 900 25 780.
Kursfakta:
- Dato: 23.-25. august
- Sted: Norsk Hjortesenter, Svanøy
- Losji og fullpensjon: Svanøy Hovedgård
- Pris kurs kr 3500,-
- Overnatting og fullpensjon: kr 2995,- (Innbetales sammen med kursavgift)
- Påmeldingsfrist: 20. august
Alle kursdeltakere får 1 stk hjortespekepølse som de selv har laget. Pølsen sendes hjem til deg fra Norsk Hjortesenter når den er ferdig speket.
Maks 15 deltakere
Kursdeltakere hos Norsk Hjortesenter får spesielt gode tilbud på kjøttbehandlingsutstyr fra vår nettbutikk, svanoybutikken.no
Vi er spesialforhandler for tyske LANDIG, en produsent som leverer pølsestappere, vakumeringsutstyr, kjøttkverner, sous vide maskiner, kniver, kjøttsager – kort sagt alt en jeger eller matinteressert kan få bruk for etter at dyret er felt.
Kurset gjennomføres med forbehold om tilstrekkelig antall deltakere. Kursavgift refunderes ved avlyst kurs. Ved avmelding etter påmeldingsfristen refunderes kun halv kursavgift. Avlyst deltakelse som fremsettes etter 24 timer før kursstart gir ingen refusjon.