Spekepølsekurs på Svanøy 11.-13. november


Opplev tre dager på Norsk Hjortesenter og Svanøy Hovedgård sammen med Magnhild Dyrdal og de ansatte på Hjortesenteret.

– Her blir mulighet til å dykke dypere i spekepølsetematikken enn vi rekker på dagskursene vi arrangerer, sier informasjonsleder Egill J. Danielsen.

dyrdal magnhild  ii fotoejdBERØMT SPEKEMAT: Magnhild Dyrdal vil gi deg sin grundigste opplæring i løpet av tre spennende dager på Norsk Hjortesenter og Svanøy Hovedgård. FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Opplev tre dager på Norsk Hjortesenter og Svanøy Hovedgård sammen med Magnhild Dyrdal og de ansatte på Hjortesenteret.
– Her blir mulighet til å dykke dypere i spekepølsetematikken enn vi rekker på dagskursene vi arrangerer, sier informasjonsleder Egill J. Danielsen.

11.-13. november kan du delta på dybdekurs i spekepølseproduksjon på gamlemåten. Norsk Hjortesenter inviterer til tre dager med Magnhild Dyrdal som kursholder, sammen med Johan Trygve Solheim, Egill J. Danielsen og de øvrige pølseentusiastene ved Norsk Hjortesenter.

Teori og praksis
Kurset starter søndag ettermiddag med teoriundervisning før vi nyter en bedre middag i Svanøy Hovedgårds rustikke atmosfære fra 17- og 1800-tallet. Mandagen er i sin helhet viet den praktiske delen av kurset, med fokus på elting av pølsedeig, stapping av pølser og klargjøring for røyking. Alle deltakere vil få rikelig anledning til å øve inn teknikken, og dessuten mulighet til å teste forskjellige typer pølsestappere og annet utstyr.

Tirsdag starter vi med opptenning i røykhuset etter frokost, før det på ny er teoriundervisning, denne dagen med vekt på produksjon av kortreist mat i næringsøyemed. Forståelse av marked, informasjon om støtteordninger og Mattilsynets krav blir viet tid.

Å selge kortreist mat
Som kursdeltaker kan du velge om du vil delta to dager; søndag til mandag, noe som vil gi tilstrekkelig kunnskap til å lage pølsene selv. Eller du kan delta tre dager; søndag til tirsdag, og få med deg næringsperspektivet samt enda mer tid til å samtale med både Magnhild Dyrdal og Hjortesenteret om spekepølsemetoden.

Informasjonsleder Egill J. Danielsen anbefaler deltakelse over alle dagene:

– Erfaringen vår fra dagskurs i denne spekepølsemetoden er at det blir svært mange spørsmål i etterkant av en enkeltdag på kurs. Det tar tid å forstå metoden fullt ut, og vil være en stor fordel å tilbringe alle disse dagene sammen med Magnhild. Dessuten er det gjerne i pauser og når praten flyter fritt om kvelden at man lærer aller mest.

Påmelding:
Påmelding skjer ved innbetaling av kursavgift til kontonr 3775.03.20962. NB: Merk innbetalingen «Pølsekurs 11.-12. november» eller «Pølsekurs 11.-13. november», alt etter hvor mange dager du vil delta.

Du må også sende epost med navn og din postadresse (du får postpakke i etterkant, se nedenunder) til ejd@svanoy.com

Ved spørsmål, kontakt informasjonsansvarlig ved Norsk Hjortesenter, Egill J. Danielsen
på tlf 900 25 780.

Kursfakta:

  • Dato: 11-13. november 2012
  • Sted: Norsk Hjortesenter, Svanøy
  • Losji og fullpensjon: Svanøy Hovedgård
  • Varighet søndag kl 18.00 tirsdag kl 12.00
  • Pris kurs kr 3500,- (Samme pris for to og tre dager)
  • Overnatting og fullpensjon søndag-mandag: kr 1995,- (Innbetales sammen med kursavgift)
  • Overnatting og fullpensjon søndag-mandag-tirsdag: kr 2995,- (Innbetales sammen med kursavgift)
  • Påmeldingsfrist: 20. oktober

 

Alle kursdeltakere får 1 stk hjortespekepølse som de selv har laget. Pølsen sendes hjem til deg fra Norsk Hjortesenter når den er ferdig speket.

Maks 15 deltakere

Kursdeltakere hos Norsk Hjortesenter får spesielt gode tilbud på kjøttbehandlingsutstyr fra vår nettbutikk, svanoybutikken.no

Vi er spesialforhandler for tyske LANDIG, en produsent som leverer pølsestappere, vakumeringsutstyr, kjøttkverner, sous vide maskiner, kniver, kjøttsager – kort sagt alt en jeger eller matinteressert kan få bruk for etter at dyret er felt.

Kurset gjennomføres med forbehold om tilstrekkelig antall deltakere. Kursavgift refunderes ved avlyst kurs. Ved avmelding etter påmeldingsfristen refunderes kun halv kursavgift. Avlyst deltakelse som fremsettes etter 24 timer før kursstart gir ingen refusjon.