Slaktekurs for jenter 8. september


I samarbeid med kvinnegruppen i Bergen Jæger og Fiskerforening inviterer Norsk Hjortesenter til en lang kursdag på Alver Hjort nord for Bergen lørdag 8. september.

Det er lov for gutter å melde seg på også.

 

 KVINNER I SKOGEN: Kvinneandelen blant norske storviltjegere er svakt økende, men fortsatt er ni av ti jegere menn. ILLUSTRASJONSFOTO: EGILL J. DANIELSEN

I samarbeid med kvinnegruppen i Bergen Jæger og Fiskerforening inviterer Norsk Hjortesenter til en lang kursdag på Alver Hjort lørdag 8. september. Det er lov for gutter å melde seg på også.


– Ja, vi slipper til noen få menn også, sier kvinnekontakt i BJF Marion Olsen. 

– Men kvinnene blir i stort flertall denne dagen, bare så det er sagt!

Kurset finner sted i Alver Hjorts lokaler utenfor Knarvik, og kursleder er daglig leder ved Norsk Hjortesenter, Johan Trygve Solheim. Han gleder seg til å møte jentene:

Hjort som gastronomi
– Kjempekjekt! Denne dagen kjører vi full pakke med både slakting og partering.

Alver Hjort stiller med to hjorter, både en som vi avliver den dagen til bruk i utvommingsdelen, samt en skrott som er ferdigmørnet og klar for nedskjæring.

Se detaljert program for kursdagen her

Midt på kursdagen – som varer helt til kl 18 – serverer Norsk Hjortesenter sin legendariske lunsjtallerken med kortreist mat.

– Nettopp mat er viktig for oss, og det blir mye snakk om hvordan man kan bruke hjortekjøttet best mulig denne dagen, lover Johan Trygve Solheim.

Påmelding:
Kurset har plass til 15 deltakere, og prinsippet første kvinne til mølla gjelder.

Påmelding og forespørsel om pris skjer til Bergen Jæger og Fiskerforening v/Marion Olsen
på tlf 45 26 01 10 eller epost olsenmarion@hotmail.com