Kurs i partering

STOR RESSURS: Norsk storviltkjøtt er blant verdens beste kjøtt, og du vil lære å behandle det på en måte som kan gi fantastiske matopplevelser. (Foto: Egill J. Danielsen)

Stadig flere jegere og andre som er interessert i hjortekjøtt finner det verd å investere i kunnskap for å oppnå bedre kvalitet på hjorten som råvare fra norske skoger og fjell.

På våre parteringskurs vil du oppleve at råvaren løftes opp til noe mer enn bare «mat fra skogen». Vi vil lære deg grunnlaget hvordan hjortekjøtt blir fantastisk på tallerkenen og gi deg tips til kreativ bruk av en helt unik råvare.

Formålet med kurset: Deltakeren skal få økt sin forståelse for hvordan hjortekjøttet bør behandles for best mulig kvalitet. Deltakeren skal også ha fått god grunnforståelse for anatomisk partering og tips til kreativ bruk av hjortekjøtt i kjøkkenet.

Sentrale emner: Hygiene ved kjøttbehandling, mørningsteori, praktisk grovpartering, finpartering av nakke, bog, sider, rygg og lår.

Målgruppe: Alle som er interessert i behandling av viltkjøtt for best mulig resultat på kjøkkenet.

Kontakt: Daglig leder Johan Trygve Solheim på telefon 57 75 21 80 eller hjort@hjortesenteret.no 

Kursbetingelser: Klikk her

Påmelding: Klikk her (kursoversikt)

Kursfakta:

  • Tidspunkt: kurset arrangeres både høst og vinter
  • Sted: Svanøy (Florø), Knarvik (Bergen), samt andre plasser på bestilling.
  • Varighet: Dagskurs eller tredagerskurs
  • Maks 15 deltakere
  • Pris: dagskurs: kr 2500,-

Mobil butikk:
Salg av pølsestappere, vakuummaskiner, bøker, kjøttkverner, kniver og pølsetarm.  Se noe av vårt utvalg av kjøttbehandlingsutstyr på hjortebrøl.no