Innsamlingsaksjon for innkjøp av hjorteskulptur til Florø by

Det er mange som ønsker at den flotte hjorteskulpturen som i sommer har stått utstilt i byparken i Florø skal bli et fast innslag i bybildet. Skulpturen av den brølende kronhjorten er laget av Skule Waksvik og i bildet er det kultursjef Edvin Helgheim som til ære for den gode saken poserer som Peer Gynt.

Skulpturen ble stilt ut i sammen med en rekke andre kunstverk i anledning Florø by sitt 150 års jubileum.

Les om saken i dagens nettutgave av Firdaposten. Det er i gangsatt en privat innsamlingsaksjon for å skaffe kroner 240.000,- til innkjøp av skulpturen. Initiativtaker til denne aksjonen er Lilleba Nybø fra Florø. Hun har opprettet en aksjonskonto 3790.15.22511 og alle bidrag – små og store – mottas med takk.

Det er per i dag samlet inn mer enn halve beløpet og Nybø er optimist. Dersom det ikke lykkes å samle inn nok penger vil alle som har gitt et bidrag få pengene tilbakeført. Norsk Hjortesenter har auksjoner bort et helt hjorteslakt og ei jakthelg på Svanøy til innkjøp av skulpturen. Vi oppfordrer alle til å bidra, og spesielt alle hjortejegere i kommunen. Dersom hver jeger bidrar med kroner 500,- hver vil skulpturen være fullfinansiert.  Og dette er ikke mer en prisen av en ammunisjonspakke.