Viltseminar 2018

Igjen har vi gleden av å ønske velkommen til viltseminar i Førde fredag 2. og lørdag 3. mars 2018. Dette blir to innholdsrike dager og et seminar som er en viktig arena for faglig oppdatering og for å bygge nettverk!

Viltseminaret er et samarbeide mellom Norges Jeger- og Fiskerforbund Sogn og Fjordane, Sogn og Fjordane Bondelag, Vestskog og Stiftelsen Norsk Hjortesenter. Det set fokus på aktuelle tema i høve hjortevilt, småvilt og rovvilt. Målet er å skape ein felles møtestad og arena for den kommunale viltforvaltninga, grunneigarar, jegerane og elles alle med interesse for vilt og viltforvaltning.

Under første dag av årets seminar setter vi fokus på CWD, og det som av mange regnes som et paradigmeskifte innen norsk hjorteviltforvaltning. Her får vi siste oppdatering innen kunnskap om sjukdommen og ikke minst status i forhold til nedskyting av villreinstammen i Nordfjella. Er det egentlig rett vei å gå? Seminarets første dag avrundes med en engasjerende paneldebatt der både myndigheter, eksperter og lokale ressurspersoner sitter i panelet.

Fredag kveld blir det festmiddag, men før servering skal vi kåre vinnar av konkurransen om felling av “Årets Vesle Hjortebukk 20017” Det er fortsatt mulig å sende inn ditt bidrag innen 15. februar 2018 til NJFF Sogn og Fjordane.

Seminarets andre dag er blant annet viet småvilt og utvikling av ny teknologi. Her vil Miljødirektoratet belyse hva som er lovlig og ikke å nytte under jaktutøvelse. Eller er det slik at den teknologiske utviklingen går raskere enn de som forvalter regelverket klarer å henge med?

Nytt påmeldingssystem

Vi har teke i bruk eit nytt påmeldingssystem gjennom TicketCo noko som gjer at deltakarane må betale ved påmelding. For dei som får dekka deltaking gjennom kommunale viltfond eller liknande betyr det:

  • Deltakarane må anten betale sjølv ved påmelding og få kursavgifta refundert frå kommunen.
  • Kommunen kan melde på deltakarar og betale direkte.

Ta uansett kontakt med din kommune i høve måten dei ynskjer å organisere dette. Kommunane kan melde på alle samla eller i fleire omgangar og betalar då direkte for dei meldte.

Når ein skal melde på fleire velger ein berre antall av dei ulike «bilettane» (kva ein skal delta på). Namn på den einskilde deltakar legg de inn seinare i prosessen fram til betaling.

 

Påmeldingsfrist er 15. februar!

Ta kontakt med Magns Frøyen på telefon 90145316 eller epost om du lurer på noe. 

Generelle kursbetingelser finner du her.

 

For program og påmelding klikk her – Velkommen! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *