Kurs i å lage dampepølse med Magnhild Dyrdal


Lær å lage din egen dampepølse av hjort. Magnhild Dyrdal viser deg gamle tradisjoner for vestnorsk middagspølse. Kurssted: Alver Hjort like nord for Bergen.
dampep lse 2

Lær å lage din egen dampepølse av hjort og sau. Magnhild Dyrdal viser deg gamle tradisjoner for vestnorsk middagspølse.

Korv, kurv, middagspølse eller dampepølse: Kjært barn har mange navn. Nå inviterer Norsk Hjortesenter til kurs i kunsten å lage ekte og god pølse med kjøtt og krydder – helt uten tilsetningsstoffer.

Som faglig leder har vi fått med oss Magnhild Dyrdal, kjent fra filmen «Folk langs fjorden». Magnhild Dyrdal har dessuten undervist i spekepølseproduksjon etter gammel metode for Norsk Hjortesenter i flere år sammen med vår informasjonsleder, Egill J. Danielsen.

Velkommen til en lærerik dag med fokus på ekte mat og godt håndtverk!

Formål med kurset: Deltakeren skal selv kunne lage dampepølse med godt resultat.

Sentrale emner: Produksjon av pølsefarse, stapping av pølser, damping og røyking. Fokus på pølse av hjort og sau.

Målgruppe: Alle som er interessert i tradisjonsmat og ønsker å lære gamle produksjonsteknikker.

Påmelding: Se kurskalender til høyre på siden.

Kursbetingelser: Klikk her


Generelle kursfakta:

  • Tidspunkt: kurset arrangeres både høst og vinter
  • Sted: Svanøy (Florø), Knarvik (Bergen), samt andre plasser på bestilling.
  • Varighet: dagskurs
  • Kursdeltakerne får med seg en stk dampepølse som de selv har laget.
  • Maks 15 deltakere


Mobil butikk:

Salg av pølsestappere, vakuummaskiner, bøker, kjøttkverner, kniver og pølsetarm på kurset.  Se noe av vårt utvalg av kjøttbehandlingsutstyr på 
hjortebrøl.no